resize-img.jpg


"Jos metsässä kaatuu puu ja kukaan ei ole kuulemassa, kuuluuko ääni?" Sivustolle kootaan juttuja Futsal Copa Helsinkiin liittyen. Tunnelmat ja fiilikset myös sosiaalisessa mediassa #FutsalCopaHelsinki.


Futsal-kauden päätösturnaus Season Finale 2016

Kari Hietalahti: "Tunnetta ja hyviä matseja"

29.3.2016

Pääsiäisviikonloppuna 25.-27.3.2016 pelattiin vauhdikas ja draamatäytteinen futsal-kauden päätös Season Finale 2016. Miesten hupisarjaan osallistui Eiran Leeds, jota valmensi suurella tunteella Suomalaisille tunnettu näyttelijä Kari "Hissu" Hietalahti.

- Turnaus on oli loistava kauden päätös ja tällä porukalla on mukava kiertää näissä turnauksissa, Hissu toteaa.

Eiran Leeds koostui 17-18-vuotiaista pelureista, jonka Hissu on itse koonnut ja Eiran Leeds on kiertänyt eri turnauksia vuosia hyvällä menestyksellä. Season Finale turnauksessa joukkue voitti oman alkulohkonsa kaikki ottelut maalierolla 16-1.

- Pojat pelasit todella hyvin ja saatiin maalihanat kunnolla auki heti alkulohkon peleissä, Hissu jatkaa.

Tsemii.jpg

Alkulohkon jälkeen Eiran Leeds kohtasi puolivälierässä Fc Mäsis/1 joukkueen, joka sijottui omassa lohkossaan toiseksi kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla. Ottelu oli todella viihdyttävä ja tunnerikas nimittäin joukkueiden lisäksi katsomo eli mukana ottelussa välillä provosoiden joukkueen pelaajia ja valmentajia.

- Meni kyllä välillä niin tunteisiin, mutta sitähän nämä pallopelit on parhaimmillaan. Tulipahan kentälläkin saakka käytyä tuulettamassa maalia, kun saatiin lopussa tasoitus aikaiseksi, Hissu hehkuttaa.

Ottelu venyi dramaattisten vaiheiden jälkeen aina rangaistuspotkukilpailuun saakka, jossa Eiran Leedsin tie päättyi ja Fc Mäsis/1 jatkoi välieriin.

- Loistava turnaus ja tottakai häviö harmittaa. Pienet on marginaalit, mutta saatiin hyvä futsal-kauden päätös kuitenkin jätkille, Hissu riemuitsee.

Hissu4.png


resize-img.jpg


Futsal mahdollisuus suomalaiselle jalkapallolle

Panu Autio: ”Ihastus muuttui pian rakkaudeksi”

9.2.2016

Suomen futsalmaajoukkueen kapteeni ja Suomen historian ensimmäinen futsalammattilainen Panu Autio nostaa esiin futsalin hyödyt jalkapalloiluun ja sen, että futsal on mahdollisuus suomalaiselle jalkapallolle monipuolisuutensa ja hauskuutensa vuoksi.

- Futsalin avulla voi monipuolistaa työkalupakkiaan futarina. Sen avulla oppii uusia tekniikoita ja oivaltaa paremmin pelin perusperiaatteita. Futsalissa pääsee usein tuulettamaan maaleja. Brasiliassa nuoret pelaavat futsalia, futista, beachfutista ja footvolleyta. Kun katsoo minkä tahansa näiden lajien huippuja aikuisina - vaikkapa Neymaria tai Falcaota - huomaa että nuorena pallon kanssa on leikitty monipuolisesti, Autio painottaa.

PanuAutioFutsalistaISOMPI2.png

Autio pelasi maailman kovimmissa futsaliigoissa yhteensä 80 ottelua Espanjassa El Pozo Ciudad de Murcia F.S. ja Unión Àrfica Ceutí sekä Venäjällä FC Politech joukkueessa. Maailmalla vietettyjen vuosien aikana tietoa ja taitoa karttui rutkasti ja kunnianhimoinen futsalammattilainen kirjoitti myös futsalista kirjan. Suomen maajoukkueen kapteeni Panu Autio esittelee kirjassa lajin, pelin ja oman tarinansa. Tutustu Futsalista kirjaan tästä >>

- Futsal on päätöksentekopeli, jossa oppii tekemään omaa joukkuetta palvelevia valintoja pienessä tilassa ja lyhyessä ajassa. Tasapainoinen matala peliasento kehittyy ja palloa oppii suojaamaan ahtaissa paikoissa sekä käsittelemään jalkapohjalla. Kahden suunnan pelaaminen kehittyy, koska kaikki hyökkäävät ja kaikki puolustavat. Pelin rytmittäminen on erityisen tärkeää ja futsalissa sitä oppii aistimaan. Voittamisen taito ja henkinen kantti kasvaa, koska maaleja tulee paljon. Toistoja pelitilanteissa tulee paljon ja se näkyy suoraan kehityksenä, Autio listaa.

panu_autio_pk_palloliitto.png

Panu Autio: ”Ihastus muuttui pian rakkaudeksi”

Futsal tuo mukavasti vaihtelua ja piristystä joskus vähän pitkään ja harmaaseen suomifutiksen hallikauteen. Autio pelasi mittavan uran myös jalkapalloilija ja otteluita kertyi lähes kaksi sataa miesten ykkös- ja kakkosdivisioonassa. Futsalia Autio pelasi aluksi jalkapallon ohella talvisin, jonka jälkeen hurahti lajiin kokonaan.

- Kokeilin kerran ja ihastuin heti. Pelin tempo ja kokonaisvaltaisuus kiehtoivat. Ihastus muuttui pian rakkaudeksi. Yksittäisellä pelaajalla on iso vastuu pelistä, joten lopputulokseen pääsee vaikuttamaan paremmin. Monipuolinen taktiikka, näyttävät harhautukset ja komeat maalit ovat myös elementtejä, jotka koukuttivat.

Futsal tarjoaa kuningas jalkapallon kauneimmat elementit ja futsal on suosittua erityisesti Etelä-Amerikassa, mutta suosio kasvanut viime vuosien aikana Euroopassa ja Suomessa.

- Futsalissa ovat kaikki kuningas jalkapallon kauneimmat elementit hyvin yksinkertaisessa muodossa. Koen, että futsalilla lajina on vielä valtava potentiaali kehittyä ja kasvaa. Niin Suomessa kuin maailmallakin. Se on asia, mikä motivoi minua eteenpäin futsalin parissa, Panu päättää.


resize-img2.jpg


Joulun hauskin futsal-turnaus kiinnosti joukkueita ympäri Suomea

Annika Kukkonen: ”Aivan mahtava turnaus, loistava fiilis ja hyviä pelejä.

23.12.2015

Viikonloppuna pelattiin Arena Center Myllypurossa ja Hakaniemessä X-Mas Futsal Copa Helsinki 2015 futsal-turnaus, joka toi 51 joukkuetta ympäri Suomea nauttimaan futsalista ja loistavasta tunnelmasta.

Turnaus pelattiin kolmessa eri sarjassa: Miehet Harraste, Miehet Hupi ja Naisten Harraste. Kaksi päiväinen turnaus huipentui neljäntenä adventtisunnuntaina riemukkaisiin mestaruuksiin. LVI-Nordic voitti Miesten Harrastesarjan, PK-35 baSTARds Miesten Hupisarjan ja Kylävainion Päälliköt Naisten Harrastesarjan.

LVI.JPG PK-35.JPG Kylavainion_Paallikot_voittaja.jpg

Mukana myös jalkapalloammattilaisia

Miesten Hupisarjassa oli mukana Limited Edition, joka koostui pääosin Helmareista eli naisten jalkapallon A-maajoukkueen pelaajista.

Helmareiden keskikenttätaituri Annika Kukkonen edusti kaudella 2015 Ruotsin Elitettanissa pelaavaa Sunnanå SK:ta. Annika ei haasteita pelkää ja ”kuningasidea” futsalturnaukseen peluusta miesten sarjaan kehittyin maajoukkuekavereiden Nora Heroumin ja Emmi Alasen kanssa.

- Nora pelasi veljensä Samir Heroumin joukkueessa viime vuonna menestyksekkäästi X-Mas Futsal Copa Helsinki turnauksessa ja kehui turnausta todella paljon. Todettiin, että kootaan Limited Edition joukkue pelikavereita ja mennään kokeilemaan Helmareiden siipiä tänä vuonna omana joukkueena, Annika linjaa

Limited_Edition_Puoliaika_twitterkuva.png

Kuvassa ja suluissa joukkue missä pelasi päättyneellä kaudella:

Ylhäällä Siiri Välimää (Kolbotn IL), Nora Heroum (Fortuna Hjørring), Kiia Laine (Honka) ja Sari Hyyrynen (Eläkkeellä). Alhaalla Tuija Hyyrynen (Umeå IK), Annika Kukkonen (Sunnanå SK), Emmi Alanen (Umeå IK) ja Emma Koivisto (Honka)

Vastustajajoukkueiden pelaajilta paljon kehuja saanut joukkue pelasi erittäin tasaisia otteluita läpi turnauksen miesten sarjassa, mutta ei aivan yltänyt finaalipeleihin asti.

- Aivan mahtava turnaus, loistava fiilis ja hyviä pelejä. Muutamia pois jääntejä tuli joukkueeseen turnauksen aikana emmekä yltäneet mestaruuteen, mutta turnausviikonlopusta jäi silti positiivinen fiilis. Nyt ansaitusti joulun viettoon, Annika iloitsee!